Oefentherapie

Oefentherapie in Zeist: effectief & persoonlijk

Oefentherapie, ook wel fysio fitness genoemd, kan bijdragen aan een effectief herstel. De fysiotherapeut traint met u in een oefenzaal aan de hand van een op maat gemaakt plan voor uw klacht. Oefentherapie kan voor (top)sporters ook ingezet worden voor het optrainen na een blessure.

Oefentherapie: hoe werkt het?

Oefentherapie gebeurt bij Fysio i altijd in een één op één setting. Oefentherapie lijkt in de inhoud op medische fitness, maar de vorm is anders. Medische fitness wordt vaak in groepsverband gegeven. Fysio i hecht als fysio in Zeist veel waarde aan een persoonlijke en betrokken aanpak, zodat de trainingen optimaal benut worden. Voorafgaand aan een traject vindt een intakegesprek plaats, waarin we uw gezondheid en doel(en) in kaart zullen brengen. Een sessie duurt een uur en elke sessie wordt aangepast naar uw conditie en belastbaarheid. De belastbaarheid en vooruitgang worden meerdere malen geëvalueerd. Oefentherapie kan goed ingezet worden bij het herstel na een blessure, terugkerende lage rug- of nekklachten. Ook voor senioren of patiënten met chronische ziekten als artrose, COPD of diabetes kan gedoseerde oefentherapie erg effectief zijn.

Oefentherapie voor (top)sporters


Fysio i heeft veel ervaring met het begeleiden van (top)sporters. Oefentherapie wordt regelmatig ingezet om blessures te behandelen, de conditie te verbeteren en nieuwe blessures te voorkomen. Er wordt gekeken naar waar de (top)sporter tegenaan loopt en waar de verbeterpunten liggen. Samen met de fysiotherapeut wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Tussentijds worden de resultaten nauwkeurig in kaart gebracht en geëvalueerd.

Oefentherapie 5

Werkwijze bij oefentherapie


Voordat u start met oefentherapie wordt in kaart gebracht bij welke van de vijf grondmotorische eigenschappen een tekortkoming is. Deze eigenschappen zijn uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie en lenigheid. Vervolgens wordt op een van deze eigenschappen getraind, zodat het later door de cliënt toegepast kan worden tijdens dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een instabiele knie, waarbij er een krachttekort is en u door uw knie heen zakt. Hiervoor worden op een functionele manier de kracht, stabiliteit en coördinatie van de knie opgetraind, zodat u niet meer door de knie heen zakt.

Oefentherapie in Zeist: maak vandaag nog een afspraak!


Fysio i beschikt over een oefenzaal van ruim zestig vierkante meter, gevestigd aan de Huis ter Heideweg 26 in Zeist. In deze oefenzaal staan verschillende oefentoestellen, ieder met hun eigen werking en doeleinde. Zo zijn er toestellen die kunnen bijdragen aan nekrevalidatie. Daarnaast is een groot gedeelte van de vloer bekleedt met matten, waarop functionele training gegeven kan worden. De oefeningen worden hierbij op lichaamsgewicht gegeven en lijken op de activiteiten waarin de cliënt zich belemmerd voelt. De persoonlijke aanpak en de één op één setting waarin Fysio i oefentherapie geeft, worden zeer gewaardeerd door cliënten.

Oefentherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Bij chronische klachten wordt deze behandelmethode vanuit de basisverzekering vergoed. Wilt u aan de slag met oefentherapie? Fysio i maakt voor u graag een op maat gemaakt trainingsplan, waarbij we ernaar streven om uw persoonlijke doelen zo snel en effectief mogelijk te behalen. Maak vandaag nog een afspraak!

© Fysio i

Afspraak maken