Fysio voor de rug


Heeft u last van uw rug en daarom fysio nodig? Er zijn verschillende oefenvormen die helpen bij rugklachten.

Kom meer te weten over deze oefeningen en wat de oorzaken zijn van lage rugpijn.Fysiotherapie bij rugklachten


Veel mensen ervaren rugklachten. Daarvan is pijn in de onderrug de meest voorkomende klacht. Lage rugpijn (spit of lumbago) kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Bij deze aandoening raken de spieren, banden en gewrichten in uw rug dusdanig ontregeld dat ze uit hun gebruikelijke vorm of uit balans raken. De pijn zit in de onderste wervels en kan uitstralen naar de benen en/of billen. Vooral langdurig staan of zitten kan leiden tot hevige rugpijn, wat uw leven ernstig kan belemmeren.


Heeft u pijn in de onderrug en houdt die pijn al een week aan? Dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Bij Fysio i kunt u terecht voor fysio oefeningen voor uw pijnlijke rug. Fysiotherapie helpt bij het verminderen van (lage) rugklachten.

Wat zeggen onze klanten?

Recensies

 
Fysio rug 4

Waarom Fysio-I?


Bij Fysio i werken verschillende specialisten op gebied van fysiotherapie. Ieder richt zich op een andere therapievorm, bijvoorbeeld oedeemtherapie, dry-needling en oefentherapie. U mag het volgende van ons verwachten:


 • Flexibele openingstijden, u bent welkom tot 22.00 's avonds
 • Direct een afspraak gemaakt
 • Persoonlijke aanpak door maatwerk
 • Behandeling van 30 minuten
 • Gratis parkeermogelijkheden voor de deur


Wilt u een afspraak maken voor fysio om uw rugklachten te laten behandelen? Bel ons gelijk, dan helpen we u snel verder. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Wat zijn de oorzaken van lage rugpijn?

Het is lastig aan te geven hoe lage rugpijn precies ontstaat. Er is geen duidelijke oorzaak te benoemen. Vaak lijkt het te maken te hebben met onze fysieke en mentale gesteldheid, leefstijl en werk. Meerdere risicofactoren kunnen de kans op rugklachten verhogen:

 • Overgewicht en obesitas
 • Roken
 • Stress
 • Comorbiditeit (het tegelijkertijd hebben van meerdere stoornissen of aandoeningen)
 • Plotselinge, hevige inspanningen tijdens werk
 • Hoge fysieke belasting tijdens het werken
 • Lang in dezelfde houding staan of zitten tijdens het werken
 • Hoge mentale belasting bij het werk

Bij minder dan 1% van de mensen met lage rugpijn ligt de oorzaak bij een specifieke aandoening. Bijvoorbeeld een afwijking van de wervelkolom, een botbreuk, hernia, infectie, ontsteking of tumor.

Wat is onze werkwijze bij fysio voor rugklachten?

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut eerst of het om lage rugpijn gaat of een specifieke aandoening. Er wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om de specifieke diagnose te bevestigen. Daarna wordt er aan de hand van de uitkomst een behandelplan op maat opgesteld. Dat kan bestaan uit advies, oefentherapie, dry-needling, tapen of een combinatie hiervan. Als oefentherapie de beste oplossing is voor uw rugklachten, zal de fysiotherapeut u twee keer per week behandelen. Bij lage rugpijn gaan de klachten vaak binnen 3-6 weken over.

Fysio rug 5

Maak nog vandaag een afspraak

Welke oefeningen zijn geschikt voor de rug?


Er zijn verschillende fysio oefeningen te doen die uw rugklachten zullen verminderen. Zo kunnen oefentherapie, dry-needling en tapen een oplossing bieden bij lage rugpijn. Maar ook krachttraining, fietsen, wandelen en yoga kunnen helpen bij rugklachten. U krijgt van de fysiotherapeut advies welke oefeningen het meest geschikt zijn voor uw rug.

Weten wat u zelf kunt doen om rugpijn te voorkomen of te verzachten? Deze tips kunnen u verder helpen:

Fysio rug 6

Specifieke oefeningen

Doe specifieke oefeningen voor de rug

Fysio rug 7

Gezonde leefstijl

Zorg voor een gezonde levensstijl

Fysio rug 8

Blijf wegen

Blijf in beweging en werk aan uw conditie


Fysio rug 9

Ontspanning

Ga op zoek naar ontspanning en vermijd stress, depressieve gevoelens en angst om te bewegen


Fysio rug 10
Fysio rug 11

Oefentherapie

Mocht u last hebben van terugkerende (lage) rugklachten, dan kan oefentherapie worden ingezet. Bij oefentherapie traint u met de fysiotherapeut in een oefenzaal met verschillende oefentoestellen. De oefeningen worden toegepast op basis van het behandelplan voor uw klacht. Zo draagt oefentherapie bij aan een effectief herstel van uw rugklachten.

Dry-needling

Wanneer u kampt met lage rugpijn kan dry-needling helpen om de pijn te verminderen. Bij dry-needling zal de fysiotherapeut de pijnlijke spieren aanprikken. Hierdoor zal de spier ontspannen en de lokale bloeddoorstroming verbeterd worden, wat weer de beweeglijkheid van de spier verbeterd.

Neem contact op en maak een afspraak

Wilt u fysiotherapie gaan volgen om van uw rugklachten af te komen? U bent van harte welkom bij Fysio i, onze praktijk is gevestigd in Zeist. Neem contact met ons op via het contactformulier op de website, of bel ons even. Binnen drie dagen kunnen we een afspraak met u maken. Mocht u verder nog vragen hebben, mag u ook gerust contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

© Fysio i

Afspraak maken